4 tips voor een weekendje naar de Culturele Hoofdstad van 2018

Leeuwarden is de Culturele Hoofdstad van 2018. Dit is voor velen dé reden om eens een bezoekje te brengen aan deze Friese stad. Een bezoek aan een museum of winkelen totdat je portemonnee leeg is. Leeuwarden heeft voor ieder wat wils. Speciaal voor jou 4 tips voor een weekendje naar Leeuwarden. Je zult deze stad in je armen sluiten.

Ga shoppen in de kleine winkelstraatjes van Leeuwarden

Leeuwarden is de perfecte stad om jouw perfecte outfit te scoren. Veel grote winkelketens zijn gevestigd in het oude centrum van Leeuwarden. Alle winkels zijn op loopafstand van elkaar. In de kleinere winkelstraatjes zitten de leuke boetiekjes. Hier kun je je de hele dag vermaken. Loop samen met je gezin door de kleine straatjes en geniet van alles wat er te zien valt.

Bezoek het Fries Museum

Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland. Een bezoek aan het Fries Museum mag daarom niet ontbreken. Het museum gaat over het platteland van Friesland en de elf steden. Ga samen met het gezin op zoek naar wat typisch Fries is. Ontdek wat het water voor de Friezen betekent.

Spot dieren in AquaZoo Friesland

Een bezoek aan een dierentuin doet het altijd goed bij de kids. In Leeuwarden zit het kleine maar leuke Aquazoo gevestigd. Ga op ontdekking in de waterrijke dierenwereld. Spot hier samen met de kids bijvoorbeeld penguins of krokodillen. AquaZoo Friesland ligt net iets buiten de stad. Ideaal te bereiken binnen slechts een aantal minuten vanuit het centrum.

Maak een boottocht door Leeuwarden

Wanneer je aan Friesland denkt, denk je automatisch aan water. De elf steden zijn allemaal verbonden door water. In Leeuwarden kun je een leuke boottocht maken en genieten van de typisch Friese landschappen. Je vaart door de historische grachten en singels van Leeuwarden terwijl een gids de historie vertelt van Leeuwarden.

Kun je niet genoeg krijgen van Leeuwarden? Zou je graag in deze stad willen wonen en genieten van alles wat deze stad te bieden heeft? Ga dan langs de makelaar in Leeuwarden. De Vos Makelaardij zal er alles aan doen om een geschikte woning te vinden in deze prachtige stad!

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top