4 dingen waarop je moet letten bij de aanschaf van een relaxfauteuil

Je bent toe aan een nieuwe inrichting van je huiskamer. De grote hoekbank in de kamer maakt misschien plaats voor andere meubelen. Maar welke meubelen je gaat aanschaffen, is een lastige opgave. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Al eens gedacht aan een relaxfauteuil van Oudenrijn Meubel? Deze zijn comfortabel en passen in vrijwel elke woonstijl. Welke je gaat aanschaffen hangt af van verschillende factoren. Daarom 4 dingen waarop je moet letten bij de aanschaf van een relaxfauteuil.

1. Soort bekleding

Relaxfauteuils zijn er in verschillende soorten bekleding. Welke je kiest, hangt af van de smaak die je hebt. Heb je liever een zachte stoffen of ga je toch voor de lederlook? Het is goed om op de hoogte te zijn van de voordelen van de verschillende soorten. Stoffen stoelen zijn lastiger schoon te maken dan lederlook en echt leer. Het voordeel van leer ten opzichte van lederlook is dat de fauteuil over het algemeen langer meegaat.

2. Stijl

Uiteraard wil je ook een mooie stoel in de kamer hebben staan. Zodat je misschien wel kunt pronken tegenover je familie of vrienden. Een stoel die iedereen versteld doet staan. Kies je voor een stoel met hoge leuningen of met een voetenbank? De kleur speelt ook belangrijke rol bij de aanschaf. Houd rekening met je interieur voordat je overgaat tot de aanschaf.

3. Functionaliteit

Naast dat de stoel mooi moet zijn, moet hij ook functioneel zijn. Bedenk goed hoe vaak je nou eigenlijk gebruik wil maken van de relaxfauteuil. En waarvoor wil je de stoel eigenlijk gaan gebruiken? Door dit goed in het achterhoofd te houden, weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet. Moet de stoel draaibaar zijn en wil je er tussen de middag ook lekker in slapen? Dé tip is om dit goed na te gaan en te noteren wat je belangrijk vindt!

4. Zithoogte

Voor wie denkt dat de meeste stoelen dezelfde hoogte hebben, heeft het mis. Relaxfauteuils zijn er in alle soorten en maten. De zithoogte kan bepalend zijn voor de aanschaf. Ben je bijvoorbeeld klein, dan is het verstandige om een stoel met minder hoge zitting te kiezen. De specificaties van de relaxfauteuil staan altijd duidelijk vermeld. Indien dit niet het geval is, vraag hier dan naar.

About Redactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top